به سایت ایرج فرزاد خوش آمدید


Posted by at ۱۴ دی , ۱۳۹۲

 first-last

برای دسترسی به فایل پی دی اف کتاب برگزیده آثار منصور حکمت، اینجا را کلیک کنید

فرمت پی دی اف کتاب: “برخی دست نوشته ها و آثار منتشر نشده منصور حکمت”

مقدمد و توضیح کوتاه بر فرمت پی دی اف کتاب برگزیده آثار منصور حکمت

این مجموعه یک بار به نام “منتخب آثار یک جلدی”،  و در ژوئیه سال ۲۰۰۵ به شکل یک کتاب ۱۸۰۰ صفحه ای انتشار یافت.

 متن فعلی با حذف مقاله “در باره وحدت” که توسط حبیب فرزاد نوشته شده است و در منتخب آثار یک جلدی اشتباها به عنوان مقاله منصور حکمت انتشار یافته است، و نیز با حذف نوشته “دریغ از  یک جو شعور” که در واقع اطلاعیه ای بود که منصور حکمت بر آن نکاتی نوشته بود و همچنین با حذف پیش نویس ناتمام و ادیت نشده  “داستان لعنت به این خط” و نقاشی یک صفحه ای “کاریکاتور”، مجددا تنظیم و به فرمت متفاوت منتشر میشود. بعلاوه حداکثر تلاشم را بکار برده ام تا اشتباهات و غلطهای املائی و انشائی را تصحیح کنم. در کنار تاریخ ها، معادل آنها  به سال شمسی و یا میلادی، اضافه شده اند.  منابع اصلی برگزیده یک جلدی، بر اساس آرشیو خود منصور حکمت  در بک آپ یکی از هارد دیسکهای او،  اسکن مطالب و دست نوشته های او، متن کتبی و پیاده شده نوارهای صوتی؛ و نیز سایت آرشیو عمومی آثار منصور حکمت و بر مبنای مطالب کتاب چاپی منتشر شده در سال ۲۰۰۵، که از جانب من گردآوری و تنظیم و ادیت شد،  مجددا تهیه و تنظیم و مقابله و ادیت شده اند.

 فرمت تنظیم و صفحه بندی را طوری تنظیم کرده ام که به همین فرمت، به شکل کتاب نیز قابل چاپ باشد. از این نظر امیدوارم انسانها و جریانات و محافل و مراکز علاقمند  به، و مدافع کمونیسم و روایت منصور حکمت از مارکسیسم و کمونیسم، امکان داشته باشند که این مجموعه های با ارزش و ماندنی را چاپ و تکثیر کنند.

 ورژن پی دی اف را میتوان بطور مستقل بر هارد دیسک و یا فلاش میموری ثبت کرد و به عنوان ماخذ و منبعی شخصی همواره در دسترس داشت.

 بعلاوه، این مجموعه میتواند برای کسانی که نسخه چاپی را در اختیار دارند، مرجعی برای تصحیح اشتباهات موجود در کتاب باشد.

 در دسترس بودن این آثار به عنوان یک منبع معتبر فاکتها و حقایق و اسناد مربوط به سیر  کمونیسم و مصاف و تقابل گرایشات اجتماعی و طبقاتی در جهان و ایران و تاریخ تحولات سیاسی، در همان حال برای هر مورخ و محقق و هر انسان جویای حقیقتهای تاریخی یک مرجع اصیل اند. به این ترتیب امیدوارم دسترسی به این منابع،  کار مدافعان “نسبیت حقیقت” و تحریف حقایق تاریخی را دشوار کند.  این منابع به نوعی در مقوله مراجع و “انسایکلوپدیای” کمونیسم جای میگیرند.

 من  در مسیر پر پیچ و خم”داستان” زندگیم،  مراحلی بسیار سخت از سر گذرانده ام , جان باختن و مرگ عزیزان هرگز فراموش نشده ای را شاهد و ناظر بوده ام.  در تشکیل محافل و سازمان کمونیستی نقش مهم ایفا کرده ام، “سوابقی” در سه مرحله به عنوان زندانی سیاسی رژیم شاه داشته ام، سهم نه چندان کم اهمیتی در ایجاد و “بنیان گذاری” “کومه له” کمونیست ادا کرده ام و رفاقتهائی  با عزیزان جان باخته ای چون فواد مصطفی سلطانی و محمد حسین کریمی و صدیق کمانگر و ده ها و صدها مبارز و انقلابی شریف و کمونیست جامعه ایران در پیشینه زندگی سیاسی ام ثبت اند. “منصور فرزاد” برادر عزیزم یکی از وفادارترین یاران دیرینم در مبارزه کمونیستی بوده است و با کمونیستهای بسیار دوست داشتنی چون رضا عصمتی و حسین جودی خسروشاهی هم فکر و همسو؛ و با مبارزین انقلابی چون حمید مومنی و بهمن روحی آهنگران و سعید سلطانپور رفاقت و دوستی و تبادل نظر و مجادله داشته ام. با برخی “هم محله” بوده ام و با بعضی از عزیزانی که اکثرا دیگر در میان ما نیستند “هم بند” و در سلول  زندان “کمیته مشترک” و قصر و اوین در تهران، اسیر و تحت شکنجه بوده ام. بعلاوه از نظر شخصی از نزدیک و سالها با منصور حکمت رفاقت و دوستی داشته ام. با همه اینها علاقمندم که دو “کار” و دو تلاش و در منبع الهام آرمانهای سیاسی ام به عنوان مهمترین جوهر فلسفه زندگی من، “مهمترین”ها معرفی شوند. اول اینکه من توانستم هر سه جلد کتاب کاپیتال مارکس را به زبان انگلیسی بخوانم و آنها را “بفهمم”. و دوم:  بخش بزرگی از آثار و نوشته های منصور حکمت را گردآوری، ادیت و بعضا به شکل کتاب چاپ و منتشر کنم. علاوه بر چاپ مجموعه بزرگی که اینک در دسترس دارید، دو کتاب دیگر شامل برخی آثار و دست نوشته های منتشر نشده منصور حکمت، با عناوین ” ضمیمه ۱” منتخب آثار یک جلدی و “برخی دست نوشته های منتشر نشده” او نیز که توسط من اسکن، گرد آوری و ادیت شده اند. بازهم به صورت کتاب انتشار یافته اند. من بعلاوه نزدیک به ۱۰۰۰ ساعت از نوارهای صوتی ای که در آنها منصور حکمت سخن گفته است و چندین ساعت از نوارهای ویدئوئی او را “دیجیتایز” کرده ام. چنانچه فرصت کنم که این جحم بزرگ را تنظیم و دسته بندی کنم، همه را در سایت شخصی ام، در دسترس عموم خواهم گذاشت. در مقدمه های کتاب ها و آثار چاپ شده منصور حکمت، اسامی رفقا و یارانی که در تایپ و مقابله مطالب سهمی داشته اند، ذکر کرده ام.

 به نظر من منصور حکمت را باید به روایت مستقیم خود او خواند و سد هرگونه پیشداوری و “بایکوت” سیاسی و نظری او توسط مدافعان دیرین ناسیونالیسم چپ و یاران جدید  این صف را در هم شکست. بعلاوه لازم است  که تصویری روشن و سر راست و بدور از هر تعبیر دلبخواهی و تماما “درونی” از مبانی سیاسی و فکری و “دیدگاه” منصور حکمت و “کمونیسم کارگری” بدست آورد.

من شخصا علاقمندم بسیاری دیگر را با بازخوانی این مهمترین ارکان فلسفه زندگی خود و منشاء آرمانهای فکری و سیاسی ام، آشنا و سهیم کنم.

 بسیار سپاسگزار خواهم بود در صورت مشاهده اشتباهات تایپی و املائی، به آدرس سایت و یا ای میل من، تصحیحات تذکر داده شوند که من بتوانم آنها را در ورژنهای بعدی وارد کنم.

 نیمه اول ژانویه ۲۰۱۴

ایرج فرزاد

iraj.farzad@gmail.com

www.iraj-farzad.com

Posted in: Uncategorized

» Leave a Reply