iraj farzad site » Blog Archive » بازبینی یک تاریخ
Wordpress Themes

بازبینی یک تاریخ

به درخواست رفیق گرامی “علی دروازه غاری”، گفتگو پیرامون تاریخچه فعالیتهای سیاسی خود و با تاکید ویژه بر تاریخچه چگونگی شکل گیری “کومه له” را پذیرفتم. فایل پیوست نسخه صوتی این گفتگو است. گفتگو در تاریخ ۱۵ سپتامبر ۲۰۲۳ انجام شده است.

مایل بودم فایلهای تصویری را هم منتشر کنم، اما به دلیل اینکه حجم آنها زیاد بود و نیز کیفیت صدا چندان خوب نبود، منصرف شدم. اما علی عزیز وعده دادند که در بازگشت به کشور محل اقامت خویش، آمریکا، تلاش خواهد کرد که فایلهای صوتی را با فایل تصویری مونتاژ کند و حجم آنها را تا حد امکان کاهش بدهد. در این صورت ممکن است در آینده فایلهای صوتی نیز در سایت من قابل دسترس باشند.

چند اشتباه را اینجا تصحیح میکنم. تاریخ تشکیل کنگره سوم،  اردیبهشت ماه سال ۱۳۶۱ است. اشتباه لپی دیگر در ذکر نام “رحمان شریفزاده”، برادر اسماعیل شریفزاده، است که من با پوزش فراوان از رفیق “رحمان حسین زاده”، شهرت ایشان را گفته ام. به جای اسم فامیل کسی به اسم حبیب که گفته ام: “آتشین”، “آبین” درست است. تاریخ دستگیری خود را در سومین بار ۱۳۵۶ گفته ام، که مهر ماه ۱۳۵۳ درست است. تاریخ دستگیری دوم را سال ۱۳۵۱ گفته ام، که ۱۳۵۲ درست است.

در مصاحبه به سخنان جلال طالبانی به مناسبت سی و هفتمین سال تشکیل اتحادیه میهنی اشاره کرده ام، لینک به فایل ویدئوئی در  اینجا ضمیمه است:

www.iraj-farzad.com/file-ref/puk-37th.mp4

در باره کنفرانس یالتا، تهران و پتسدام خیلی فشرده و در ذکر اسامی شرکت کنندگان نادقیق، اشاره کرده ام  برای کسانی که علاقمندند که جایگاه این نشست مهم را در معادلات پس از جنگ دوم بشناسند، به منابع و کتابهای متعدد و اسناد ثبت شده و در دسترس نگاه کنند.   شخصا مراجعه به دو کتاب را در این رابطه به عنوان زمینه واقعی این نشستها توصیه میکنم:

Berlin: The Downfall 1945 و  stalingrad 

که هر دو توسط مورخ نامدار Antony Beevor نوشته شده اند

فشرده ای از تاریخ این نشستها

کنفرانس یالتا یا کنفرانس کریمه کنفرانسی بود که چند ماه پیش از پایان جنگ جهانی دوم از چهارم تا یازدهم فوریه سال ۱۹۴۵ به مدت هشت روز در کاخ تزارها در شهر یالتا واقع در شبه جزیره کریمه برگزار شد. در این کنفرانس فرانکلین روزولت رئیس‌جمهور آمریکا و وینستون چرچیل نخست‌وزیر بریتانیا از یک سو و جوزف استالین رهبر شوروی ازسوی دیگر عمدتاً دربارهٔ سرنوشت کشورهای اروپایی پس از پایان جنگ به بحث پرداختند.[۱] این کنفرانس پس از کنفرانس تهران (۱۹۴۳) و پیش از کنفرانس پتسدام (ژوئیه ۱۹۴۵) برگزار شد.

برای شنیدن متن کامل بر تصویر زیر کلیک کنید

محل نوشتن نظرات