به سایت ایرج فرزاد خوش آمدید


Archive for تیر, ۱۳۹۷

Posted by at ۳۰ تیر , ۱۳۹۷

در مجموعه ای تحت عنوان “تاریخ شفاهی چپ در کردستان”، یک سوال در برابر همه کسانی که سابقه ای در فعالیت با “کومه له” داشته اند، قرار میگیرد: آیا انشعاب کمونیسم کارگری از کومه له، اشتباه و در خوش بینانه ترین حالت، “زود رس” و به ضرر “کومه له”، و “چپ” در “جنبش کردستان” نبود؟  من سعی میکنم به این سوال، پاسخی از نظر خود، درست و اصولی و مبتنی بر زمینه های عینی آن جدائی  بدهم.


Read the rest of this entry »

Posted in: Uncategorized | No Comments »

Posted by at ۱۶ تیر , ۱۳۹۷

این روزها، ما شاهد “شگفتی” های بازار ارز در ایران، بویژه در تهران بودیم. “اعتصاب بازار تهران” و تعطیلی برخی مغازه ها، از منظر طیف چپ ضد شاهی، به تکرار مناظری از رویدادهای سالهای آخر دوره بحران انقلابی ۱۳۵۰ شبیه شد. گوئی ادامه حکومت مشتی “فاسد”، “رانت خوار” و “دزد” چنان عرصه را بر جامعه تنگ کرده است که “بازار تهران”، این مظهر بورژوازی خودی و “ملی و مستقل” و “غیر وابسته”، جائی که اولین نمایندگان پارلمان برخاسته از مشروطیت، معمم و مکلا، خود را وکلای راستین آن فرض میکردند، بار دیگر فریاد “تظّلم خواهی” اش را سر داده است. در ایام جنبش مشروطه، آیات عظام، در اعتراض به “مظالم” روسیه تزاری، که در آشکارترین شکل اهانت به “مسلمانان”، ساختمان مجلس را در تهران به توپ بست، پا برهنه، عازم محل سفارت انگلیس میشدند که در آنجا “بست” بنشینند. انگار این نیروی “درون” جامعه “سُنتی” ایران از همان سالها، بزعم گرایش ملی – اسلامی، که طیف چپ ضد شاهی در ایام سلطنت محمد رضا پهلوی، جناح میلیتانت و مسلح و چریک شهری اش را تشکیل میداد، کماکان “حرف اول” را در سیاست میزند.


Read the rest of this entry »

Posted in: Uncategorized | No Comments »

Posted by at ۱۶ تیر , ۱۳۹۷

مقدمه ۱۸۹۵انگلس بر کتاب مارکس:

“مبارزه طبقاتی در فرانسه؛ ۱۸۴۸ تا ۱۸۵۰”*

توضیح بر این ترجمه:

من متن انگلیسی مقدمه ۱۹۸۵ انگلس بر اثر مارکس: “مبارزه طبقاتی در فرانسه  ۱۸۴۸ تا ۱۸۵۰” را که توسط MECW(مجموعه آثار مارکس و انگلس) گردآوری شده است، مبناء این ترجمه گرفته ام.  مقدمه انگلس نکات آموزنده و بسیار قابل تعمق را در باره “انقلاب”، ” فرصتهای پیشروی و یا زمان عقب نشینی”، و در نبردهای خیابانی و باریکاد به فاکتورهای مهمتر: اوضاع سیاسی محلی و منطقه ای توجه داشتن، علنیت در انواع اشکال مبارزه طبقه کارگر، حزب سیاسی و تلاش برای قدرت سیاسی به شیوه های مختلف، توجه موشکافانه به تغییرات سریع در جوانب تکنیکی و فنی در سلاح ها و مهمات در نبردها ، تلفیق کار مخفی و علنی و رها شدن از جنگ و دعواهای سکتاریستی و آماتور و… در این چند صفحه توضیح داده است. من شخصا از آن لذت بردم و چه خوب شد که آن را هم ترجمه کردم که در واقع به معنی جندین بار با دقت خواندن بود. خوانندگان را تشویق میکنم که در این شوق و لذت با من سهیم شوند.


Read the rest of this entry »

Posted in: Uncategorized | No Comments »

Posted by at ۱۴ تیر , ۱۳۹۷

برای دریافت شماره ۳۲ بستر اصلی، بر این سطر کلیک کنید

Posted in: Uncategorized | No Comments »