به سایت ایرج فرزاد خوش آمدید


Archive for اسفند, ۱۳۹۹

Posted by at ۲۹ اسفند , ۱۳۹۹

بعد از فروپاشی اردوگاه شوروی سابق، بسیاری که در ایام دائر بودن، یا هوادار آن نوع “سوسیالیسم موجود” و یا منتقد فقدان و یا کم تاثیری “دمکراسی” در همان سیستم بودند، به یکباره خود را از منتقدان “مادر زاد” جا زدند. شوروی فروپاشید و علل و ریشه های آن فروپاشی قبل از ریزش دیوار برلین طرح شده بود، مورد بحث قرار گرفته بود و ریشه های “شکست انقلاب اکتبر” توضیح داده شده بودند. اما، علل آن در فقدان تعریف “سرمایه خصوصی” در برابر سرمایه دولتی، نبود. علت در انقلاب اکتبر و دست بردن بلشویکها به قدرت سیاسی قرار نداشت، علت این نبود که لنین و بلشویکها به جای “طبقه”، قدرتگیری “حزب” خود را نشاندند و علت در “کیش شخصیت” نبود که گویا همان روش و متد لنین در انقلاب اکتبر “پایه گذار”ش بود.


Read the rest of this entry »

Posted in: ایرج فرزاد | No Comments »

Posted by at ۲۶ اسفند , ۱۳۹۹

بحث منصور حکمت در سمینار حزب کمونیست ایران- ۱۳۶۵ شمسی، ۱۹۸۶ میلادی

  یک مقدار از نکاتی را که میخواستم بگویم امیر(حمید تقوائی) گفت. فکر میکنم در بحث رضا یک قانونگرایى معیّنى دیده میشود که وقتى  مثالهایش را میزند میبینید که دیگر پذیرش آن ساده نیست. فکر میکنم مهم است که کمونیستها بدانند کار قانونى چیست، و تفاوت آن را همانطور که امیر گفت با کار علنى، یعنى کارى که مخفیانه صورت نمیگیرد بلکه جلوى چشم جامعه صورت میگیرد ولى کسى کارى علیه آن نمیتواند بکند، روشن کنیم.


Read the rest of this entry »

Posted in: ایرج فرزاد | No Comments »

Posted by at ۲۲ اسفند , ۱۳۹۹

“پاپ اعظم” دیدارهای تاریخی زیادی داشته است، چه با سیاستمداران مختلف و یا سران ادیان و فرقه های مذهبی گوناگون. اماهیچیک به اندازه دیدار او با “آیت العظمی”! سیستانی، از چنان ابعاد تبلیغاتی برخوردار نبودند و تحت پوشش خبری شبکه ها و رسانه های دنیا قرار نگرفتند. براستی چطور شد که وقتی جامعه عراق را به سه بخش سنی و شیعه در مرکز و جنوب؛ و “کردها” در شمال تقسیم بندی کرده بودند و سناریو تجزیه عراق به این سه بخش، همواره یک نقشه ذخیره و روی میز بود ظاهرا بطور “ناگهانی” انظار را متوجه وجود یک نیروی قوی تر و البته “ربانی”تر به نام “مسیحیان” چرخاند؟ چطور شد که در شمال عراق و بویژه در منطقه تحت تسلط جناح بارزانی ها و پارتی ها، یکباره از وجود یک رگه مسیحیت که ریشه های باستانی تر و قوی تری از آثار “نژاد کُردها” را در حافظه تاریخی داشت، پرده برداری شد؟


Read the rest of this entry »

Posted in: ایرج فرزاد | No Comments »

Posted by at ۲۱ اسفند , ۱۳۹۹

Posted in: ایرج فرزاد | No Comments »